Καιρός

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Νερόμυλος Νέας Επιδαύρου
.
Στο δρόμο  που ενώνει τη Νέα Επίδαυρο με τη Δήμαινα,  βρίσκεται ο Νερόμυλος , ο οποίος  αναστηλώθηκε με πιστή αφοσίωση στις παραδόσεις, χάρις στην αγάπη και το μεράκι του Ηλία Καπερώνη.

Ο  νερόμυλος  λειτουργεί με υδροκίνηση που γυρίζει τη μεγάλη φτερωτή, ώστε  εκείνη με τη σειρά της να μεταφέρει τη κίνηση στον αλεστικό μηχανισμό με τις μυλόπετρες.

Στο χώρο λειτουργεί και λαογραφικό μουσείο, ενώ  συναντάς ένα ολόκληρο εργαστήρι παραγωγής αλεύρου, πλιγουριού, αλλά και πατητήρι σταφυλιών, αλώνι, ζυμωτήριο, φούρνο με ξύλα, μαγκανοπήγαδο και άλλα.

Κατόπιν συνεννόησης, πραγματοποιείται ξενάγηση που διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα, με αναπαράσταση και συμμετοχή όλων στις διαδικασίες παραγωγής.

Έπειτα οι επισκέπτες μπορούν σε χώρους κατάλληλα διαμορφωμένους με φυσικά υλικά, όπως πέτρα και ξύλο, να φάνε να πιουν καφέ ή να δροσιστούν με ένα φρέσκο χυμό πορτοκαλιού.

Το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού προτείνει στη σελίδα e-yliko.gr εκπαιδευτική επίσκεψη στο νερόμυλο της Νέας επιδαύρου.

Σχετικό εκπαιδευτικό βίντεο στο YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=fxtIWN-5FAo
Τηλέφωνο   2753031050
Κινητό     6976473960
Φαξ        2753031050
Ιστοσελίδα
email      neromylosne@gmail.com1 σχόλιο: